sobota 26. prosince 2015

Horká čokoláda na lžíci

Jeden rychlý tip na zahřátí, který snad nepotřebuje komentáře, ale věřím, že se v zimě bude hodit, pokud teda vůbec nějaká bude. Potřebovat budete pouze kvalitní hořkou čokoládu, datlový (či jiný) sirup a další libovolné ingredience od nasekaných mandlí, přes sušené ovoce, až po různá semínka. Recept je vlastně strašně primitivní, ale věřím, že ho rádi vyzkoušíte, protože nejen že horká čokoláda na lžíci dobře vypadá, ale také skvěle chutná. Doporučuji kombinovat s horkým mandlovým mlékem.


INGREDIENCE (cca 7 lžic)

  • 120 g hořké čokolády
  • 20 g datlového sirupu
  • 1 lžička skořice
  • nasekané mandle/lískové oříšky/pekanové ořechy..
  • sušené ovoce a cokoliv, co máte rádi 
POSTUP
  1. Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a smíchejte s datlovým sirupem. 
  2. Přidejte skořici, opět zamíchejte a začněte nalévat na lžíce. 
  3. Následně posypejte libovolnými ingrediencemi a dejte do mrazáku úplně zatuhnout. Uvidíte, že se vám horká čokoláda na lžíci bude hodit během dlouhých zimních večerů.

1 komentář: