středa 11. května 2016

Salát z cizrny a dýně podle Elly

Ella Woodward si na svůj seznam úspěchů připsala druhou kuchařku, která je opět naprosto skvělá. Obsahuje veganské bezlepkové recepty a provede vás zdravým jídelníčkem, ať už se rozhodnete pro zdravou porci ráno k snídani, nebo pro odlehčenou večeři, kterých je v kuchařce požehnaně. Zkrátka ideální na léto! A salát z cizrny a dýně, který jsem podle Elly vyzkoušela hned druhý den, co mi kuchařka dorazila, byste rozhodně v kuchařce přeskočit neměli. No a třeba ji vyhrajete v soutěži u mě na FB nebo Instagramu


INGREDIENCE (1 PORCE)
  • 120 g nakrájené dýně (já použila máslovou)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička směsi sušených bylinek (Ella i já jsme použily Provensálské :D)
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 80 g cizrny, scezené a propláchnuté
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • velká hrst rukoly (30 g)
  • 40 g nasekaných sušených rajčat
  • + 1 lžíce olivového oleje na zálivku
  • 1/2 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička javorového sirupu (v původním receptu je med)
POSTUP
  1. Předehřejte si troubu na 220°C, oloupejte dýni a nakrájejte na malé kousky. 
  2. Následně dejte na plech vyložený pečícím papírem, dochuťte mletou paprikou, směsí bylinek, špetkou soli a olivovým olejem. 
  3. Dýni nechte péct asi 30 minut doměkka. 
  4. Na další plech nasypejte cizrnu, dochuťte mletým chilli, důkladně promíchejte a pečte 20 minut, dokud nebude cizrna tvrdší, ale ne příliš křupavá.
  5. Smíchejte lžíci olivového oleje, jablečný ocet, kurkumu a javorový sirup. Použijte metličku, aby se ingredience na zálivku dokonale spojily. Lehce osolte a hodně opepřete.
  6. Upečenou dýni a cizrnu nechte vychladnout, poté smíchejte s rukolou, sušenými rajčaty a na závěr přelijte zálivkou a promíchejte.
  7. Dobrou chuť!:)

3 komentáře:

  1. Mmmm, to vypadá krásně!

    http://broccolicious.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. už vím, co dnes k večeři, díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. už vím, co dnes k večeři, díky :)

    OdpovědětVymazat