Veganská čokoládová pěna vyšlehaná z aquafaby – cizrnového nálevu. Nadýchaná, rychlá a hrozně dobrá. Ani nepoznáte, že je veganská.
- Cizrnu vybírejte tak, aby nálev neobsahoval velké množství soli.
- Hořkou čokoládu dávám se 70% nebo 80% obsahem kakaa.
- Čokoládová pěna je super v kombinaci s kyselejším ovocem jako je rybíz nebo rakytník.
INGREDIENCE
- 100 ml aquafaby/nálevu z cizrny ( = obsah jedné sklenice cizrny)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce moučkového cukru
- 100 g hořké čokolády
- ovoce na ozdobu
POSTUP
- Nálev slijte do mísy a začněte zlehka šlehat.
- Postupně přidávejte otáčky, přisypejte třtinový cukr a po zhruba dvou minutách postupně i moučkový cukr.
- Šlehejte dokud nevznikne pevný, lesklý a nadýchaný sníh.
- Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte vychladnout.
- Čokoládu zamíchejte pomocí stěrky do vyšlehaného sněhu, rychlým šleháním by se pěna srazila.
- Čokoládovou pěnu nalijte do sklenic, ozdobte ovocem a nechte ztuhnout v lednici.