Co je lepšího než těstoviny s bazalkovým pestem? Tyhle krémové s pečenými rajčaty! Jemná smetanová omáčka s čerstvou bazalkou, šťavnatými rajčaty a citrónem. Lehká letní večeře, kterou mám mezi svými oblíbenými rychlými recepty.
Těstoviny: Ráda vařím fusilli, ale použít můžete i jiný typ. Vařte je ve velkém množství vroucí osolené vody. Nechávám je vždy 5 – 6 minut, aby byly tak akorát.
Na závěr: Přidejte trochu čerstvé bazalky a lahůdkové droždí – posune jídlo ještě o level výš.
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
- 200 g těstovin (fusilli)
- 250 g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- šťáva z 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
- 120 ml rostlinné smetany
- 2 hrsti čerstvé bazalky (+ na finální ozdobu)
- lahůdkové droždí (na posypání jednotlivých porcí)
POSTUP
- Těstoviny dejte do vroucí vody, kterou nejprve osolte lžící soli. Vařte do změknutí.
- Rajčata a oloupaný česnek nakrájejte na menší kousky, dejte do zapékací mísy.
- Přidejte slunečnicová semínka, zakápněte šťávou z citrónu, osolte a opepřete.
- Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte do změknutí cca 15 minut.
- Mezitím rozmixujte smetanu s čerstvou bazalkou. Smetanu zahřejte na pánvi, osolte, přidejte uvařené a scezené těstoviny a pořádně promíchejte.
- Na závěr přidejte pečená rajčata s česnekem a slunečnicovými semínky.
- Každou porci posypejte lahůdkovým droždím a čerstvou bazalkou.