Jednoduchý recept na granolu s lískovými oříšky, která dlouho vydrží. Stačí ji správě skladovat v uzavřené sklenici – aby se do ní nedostal vzduch/vlhkost. Nejlépe chutná společně s jogurtem a ovocem a oceníte ji zejména ve chvílích, kdy není zrovna čas na přípravu větší snídaně.
Doba přípravy: 30 minut
INGREDIENCE
- 300 g ovesných vloček
- 120 g lískových oříšků
- 100 g pasty z lískových ořechů*
- 3 lžíce čekankového sirupu
*Kupuji se 100% obsahem lískových ořechů, bez cukru.
POSTUP
- V míse smíchejte ovesné vločky a nasekané oříšky.
- Přidejte lískooříškovou pastu a čekankový sirup, pořádně promíchejte.
- Směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180° C asi 15 – 20 minut (během pečení granolu jednou promíchejte).