Nakládaná cibule v octu krásně zrůžoví a zkřehne. Přidává se do burgerů, tacos, na chlebíčky nebo jen jako příloha. Stačí nakrájet, zalít octovým rozvarem, nechat uležet v lednici a je hotovo.
Recept jsem udělala co nejjednodušší, ale sem tam si zaslouží obměnu, která ho posune o level výš – přidejte do rozvaru chilli, pepř nebo nové koření. Stejně tak poměr cukru a soli můžete upravovat podle vaší chuti.
Doba přípravy: 10 minut + doba uležení (přes noc – 8 a více hodin)
Objem: 0,5 l sklenice
INGREDIENCE
- 3 červené cibule
- 150 ml vody
- 120 ml jablečného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce soli
POSTUP
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka tlustá asi 3 mm (záleží na vás). Naskládejte do čisté a suché sklenice.
- V rendlíku přiveďte k varu vodu, smíchejte s octem, rozpusťte cukr, sůl a promíchejte.
- Hotový rozvar nalijte do sklenice tak, aby byla ponořená.
- Uzavřete víčkem a dejte do lednice.
- Druhý den můžete začít jíst – cibule vydrží několik týdnů, ale raději dělejte v menších dávkách a při nabírání používejte vždy čistý příbor.