Tofu je univerzální surovina, kterou můžete připravit na nespočet způsobů. Orestované na pánvi, nakládané v oleji nebo jako součást skvělého kari. Naučte se s ním pracovat podle jednoho z následujících receptů.
Červené kari s tofu
Červené kari se zeleninou, tofu a rýží hotové do 30 minut. Tofu není potřeba nijak upravovat, jenom nakrájet a přidat k dalším surovinám na pánev.
Míchané tofu
Rozdrobené tofu s černou solí – super zdroj bílkovin k snídani. Chutná skvěle samotné, se zeleninou nebo na opečeném chlebu. Příprava receptu zabere 10 minut.
Nakládané tofu
Nakládané tofu v oleji se sušenými rajčaty, kořením, česnekem a cibulí. Jednoduchý recept – tofu natural jenom nakrájíte a proložíte do sklenice s dalšími ingrediencemi.
Křupavé tofu v pálivé arašídové marinádě
Aby bylo tofu křupavé, obalte ho ve lžíci škrobu a osmažte na pánvi. Získá úplně jinou chuť a následně ho můžete ještě vylepšit pálivou arašídovou marinádou nebo jiným kořením.
Tofu v rajčatové omáčce
Jedno z mých NEJ tofu jídel, na které ráda zajdu do restaurace. Měkké tofu natural opečte na pánvi, aby bylo křupavé a pak přidejte do rajčatové omáčky, kde vstřebá její chuť.
Květákové kari s tofu
Jemné kari s kokosovým mlékem, zeleninou a tofu. Pálivost si můžete upravit podle sebe a ke květáku přidat i další zeleninu.