Křupavou pikantní cizrnu z trouby jsem zařadila mezi oblíbená jídla hned po prvním ochutnání. Používám ji do polévek místo krutonů, když mám chuť zdravě mlsat u filmu i jako ingredienci do salátů.
Pečenou chilli cizrnu připravuji nejčastěji z kupované naložené cizrny, ale stejně tak ji můžete udělat z doma uvařené cizrny.
Cizrnu smíchejte s vrchovatou lžičkou chilli, promíchejte, lehce posolte a rozprostřete na plech. Za 15-20 minut máte hotovo!
Doba přípravy: 15 – 20 minut
INGREDIENCE
- 350 g uvařené/nakládané cizrny
- 1 vrchovatá lžička chilli
- 1 lžička soli (nemusí být)
POSTUP
- Cizrnu smíchejte s chilli – ideálně pokud je právě uvařená nebo slitá, zkrátka trochu mokrá, aby se v chilli obalila.
- Osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte na 190 °C přibližně 15-20 minut, dokud není cizrna suchá a tak akorát křupavá.