Kdyby mi někdo před dvěma lety oznámil, že si budu pochutnávat na kombinaci tepelně upravených jablek se skořicí, asi bych se osypala. Jablka mám pořád nejradši v nejčerstvější podobě, ideálně s mrkví, a vždycky mi bylo líto, když skončila ve štrúdlu se spoustou cukru, nedejbože v žemlovce = rozmočená směs pečiva, rozinek, mlíko…snad nestojí ani za řeč. Ale i srdce největšího odpůrce jednou muselo obměknout a recept je na světě, přitom stačilo přidat pár ingrediencí navíc.
Jablka se skořicí jsou jednoduchá a na jejich přípravu budete potřebovat pouze jednu menší mističku a zapékací mísu nebo pekáč. Já je před pečením nechala uležet několik hodin v lednici, ale pokud spěcháte, dejte je rovnou do trouby.
P.S.: Doporučuji podávat se ztuhlým kokosovým mlékem (v létě se zmrzlinou) a pokud máte, přidejte navíc i ořechy.
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
INGREDIENCE
- 8 jablek
- 2 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce skořice
+ kokosové mléko/zmrzlina/ořechy k podávání
POSTUP
- Jablka nakrájejte na tenké kousky – záleží jenom na vás, jestli budete krájet na poloviny nebo větší/menší a rozprostřete do zapékací mísy.
- V menší misce rozmíchejte metličkou kokosový olej, javorový sirup, citrónovou šťávu a skořici. Směs nalijte na jablka a promíchejte.
- Jablka nechte buď odležet stranou nebo je dejte rovnou do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte přibližně 40 minut, dokud se nerozvoní a hezky nezměknou.
- Hotová jablka podávejte ještě teplá.