Nejsem zrovna pizza fanoušek, ale párkrát do roka si na ni ráda zajdu. Co ale miluji mnohem víc, je tahle pizza z polenty. Dělám ji už několik let a dlouho mi trvalo, než jsem si zapsala přesné množství ingrediencí a nafotila ji tak, abych byla s výsledkem spokojená (často právě proto, že jsem ji hned snědla). Kromě toho, že je veganská, je i bez lepku a je vážně skvělá!
Polenta je kukuřičná krupice, po uvaření kaše, které bych ráda věnovala více pozornosti. Za největší plus považuji, že je hotová během pěti minut (používám instantní, což je nejčastější varianta, kterou v obchodě seženete). Zatím jsem zkoušela jenom pizzu a hranolky, přitom se z ní dají připravit třeba placky, knedlíky i sladké koláče. Mňam!
Recept je tak snadný, že nejtěžším úkolem pro vás bude rozmyslet si, co na pizzu dáte. U mě vítězí hodně česneku a kukuřice, navrch nastrouhanné uzené tofu a po upečení čerstvá rukola s bazalkou. Doporučit můžu i artyčoky nebo jinou zeleninu, kterou zrovna máte v lednici.
Průměr pizzy: 25 cm
Doba přípravy: 60 minut
INGREDIENCE
- 350 ml vody
- 1 lžička soli
- 100 g instantní polenty
- 200 g pasírovaných rajčat
- 1 rajče
- 3 stroužky česneku
- 60 g kukuřice
- sůl
- pepř
- 70 g uzeného tofu
- hrst rukoly
- hrst bazalky
POSTUP
- Nalijte vodu do vyšší pánve, přiveďte k varu a přidejte lžičku soli.
- Stáhněte na nejnižší plamen a za stálého míchání přidávejte polentu.
- Míchejte vařečkou nebo kovovou metličkou tak, aby nevznikly hrudky.
- Postupně polenta začne houstnout a absorbuje veškerou vodu. V ten moment stáhněte sporák úplně.
- Připravte si kulatou formu na dort nebo na koláč, případně obyčejný plech. Vyložte pečicím papírem.
- Polentu přendejte na plech a od středu rovnoměrně rozetřete. Pokud si chcete práci usnadnit, nechte ji pět minut vychladnout, polenta se hezky zpevní, poté si namočte ruce do vody a pomocí prstů ji jemně tlačte ke kraji.
- Pasírovaná rajčata rozetřete, nechte 1 – 1, 5 cm místa okraj (stejně jako u normální pizzy).
- Přidejte nakrájené rajče, česnek na plátky a další ingredience podle chuti.
- Osolte a opepřete.
- Uzené tofu nastrouhejte přímo na pizzu a dejte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte 40 minut – tak, aby byla polenta dobře opečená a dala se krájet (poznáte podle okrajů, které začnou hnědnout).
- Na hotovou pizzu dejte čerstvou rukolu, bazalku a pokud chcete, zakápněte olivovým olejem.
Pingback: buy viagra online()
Pingback: generic cialis 2019()
Pingback: cialis over the counter 2020()
Pingback: cialis generic name()
Pingback: cialis online canada()
Pingback: viagra 100mg()
Pingback: online pharmacy viagra()
Pingback: medicine for impotence()
Pingback: erectile dysfunction drug()
Pingback: ed pills gnc()
Pingback: sale cialis()
Pingback: canada online pharmacy()
Pingback: pharmacy online()
Pingback: pharmacy online()
Pingback: Buy cialis online()
Pingback: cialis online()
Pingback: vardenafil pill()
Pingback: levitra canada()
Pingback: vardenafil online()
Pingback: online slots()
Pingback: online casino for real cash()
Pingback: cheap viagra online canadian pharmacy()
Pingback: online casinos real money()
Pingback: casinos online()
Pingback: generic cialis()
Pingback: installment loans()
Pingback: loans online()
Pingback: cash advance online()
Pingback: cialis buy()