Rychlý recept na špagety s rajčaty a tofu. Jídlo, které připravíte během pár minut na pánvi, mezitím co se ve vedlejším hrnci vaří špagety. Výsledek chutná vždy skvěle a určitě ho oceníte ve chvílích, kdy není příliš času na plánování a vaření náročnějších jídel.
- Špagety kupuji celozrnné: Uvařte je v hrnci plném vody se lžící soli.
- Uzené tofu je nejlepší, ale můžete ho nahradit i marinovaným nebo sójovým tempehem. Výborná je i vařená cizrna.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4
INGREDIENCE
- celozrnné špagety (+ 1 lžíce soli)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 200 g uzeného tofu
- 600 g krájených konzervovaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- špetka soli
- dvě hrsti čerstvé bazalky
POSTUP
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte lžíci mořské soli a vložte celozrnné špagety. Vařte přesně 10 minut.
- Mezitím na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájený česnek a orestujte společně s uzeným tofu, nakrájeným na kostičky, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčata, oregano a osolte. Nechte probublat půl minuty a vypněte.
- Uvařené špagety přeceďte a promíchejte s omáčkou.
- Podávejte společně s nasekanou bazalkou.