Veganská shakshuka [šakšuka] je skvělá k snídani nebo na pozdější brunch. Šťavnatou směs připravíte v jedné pánvi: z rajčat rozvařených na omáčku, paprik pokrájených na kousky a navrch trochu silken tofu. N-E-J! Určitě vyzkoušejte a podávejte s pita chlebem nebo s jiným pečivem.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 35 minut
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 lžička třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce mleté papriky
- špetka chilli
- 1 červená paprika
- 400 g krájených konzervovaných rajčat
- 250 ml pasírovaných rajčat
- 200 ml vody
- sůl
- 200 g silken tofu
- pepř
- nasekaná petržel
POSTUP
- V pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli, cukr, nechte zkaramelizovat a lehce zhnědnout.
- Přidejte nakrájený česnek, římský kmín, mletou papriku, chilli a červenou papriku nakrájenou na mini kousky (bude se pak vařit kratší dobu).
- Zalijte krájenými a pasírovanými rajčaty + vodou. Vařte 20 minut.
- Osolte, vypněte sporák, navrch dejte silken tofu na kolečka, opepřete a přiklopte.
- Před podáváním posypejte nasekanou petrželí.
Napsat komentář